Neden Bamboo Kullanıyoruz?

neden-bambu-kullanıyoruz

 

Doğal, organik ve çevre dostu olan bambu, yetiştirilmesi ve işlenmesi en kolay ve temiz bitkilerden biridir. Bu nedenle bambu bazlı ürünler, geniş bir yelpazede kullanılabilir. Némie doğaya duyduğu saygıyı yansıtan çevre dostu ürünleriyle yatak odalarınızın enerjisini yükseltir. Bambu uyku ürünleri  yumuşak ve davetkar dolgularıyla dinlenme anlarınızı daha verimli hale getirir.  


Bambu ağacı doğal bir antibakteriyel ve bakteriyostatik madde olan "bambu kun" içerir. Bu madde, bambu liflerinin üretim sürecinde liflere bağlanır ve son ürüne doğal bir antibakteriyel özellik kazandırır. Bu özellik, bambudan yapılan kumaşların alerji yapmamasını sağlar. Bambu lifinin doğal antibakteriyel özelliği, kimyasal antimikrobiyal maddelerden farklıdır ve deride alerjik reaksiyonlara neden olmaz. Bambu lifi, çevre dostu, organik ve doğal bir lif olarak kabul edilir. Bambu lifinin üretimi, çevre kirliliğine yol açmadan, çevreye uygun yöntemlerle gerçekleştirilir. Ayrıca bambu lifi, doğadan elde edilir ve doğaya geri dönüşebilir. Bu özelliğiyle bambu yastıklar, %100 saf ve çevre dostu bir seçenektir.


Bambunun tropik iklim bitkisi olması nedeniyle doğal bir nem giderici ve çabuk kuruma özelliği vardır. Bambu uyku ürünleri terletmez ve kötü koku yapmaz. Diğer malzemelere kıyasla daha sert ve dayanıklıdır. 

 

 

Peki bambu uyku ürünler, neden tercih edilmeli?

 
  • Bambu, tekstilde kullanıldığında yumuşak bir tutuşa, konfor özelliklerine, yüksek yıkama ve renk haslığına, anti-statik özelliğe, alkali, asit ve mantarlara karşı yüksek dayanıma sahiptir. Bambu lifinin enine kesiti dairesel değildir ve labirent benzeri bir yapıya sahiptir. Bu yapısı, bambu lifinin insan tenini emmesini ve ikinci bir kanalda buharlaşmasını sağlar. Bu özellik sayesinde bambu yastıklar, sıcak yaz günlerinde bile serin ve rahat hissetmenizi sağlar. Ayrıca bambu lifinin anti-statik özelliği sayesinde vücuda yapışmaz.

 
  • Bambu, suyu hızla çekmesi ve nefes alan yapısı sayesinde diğer malzemelerden ayrılan önemli bir özelliğe sahiptir. Bu özelliği sayesinde  bambudan üretilen uyku tekstil ürünleri sıkça tercih edilen ürünlerdir. Özellikle baş bölgesinde oluşan ter ve nem problemlerini ortadan kaldıran bambu yastıklar, gece boyunca rahat bir uyku sağlar. Sıcak yaz günlerinde ve mevsim değişimlerinde olduğu gibi hava durumunun dengesiz olduğu dönemlerde de büyük bir rahatlama sunar. Eğer kronik terleme sorunu yaşıyorsanız, bambu yastıkların nefes alan dokuları sayesinde gece boyunca oluşan nemden kurtulabilirsiniz.

 

  • Bambu uyku ürünleri her mevsime uygun olarak kullanılabilir. Yaz aylarında serinlik hissi verirken, kışın soğuk günlerinde de vücudun doğal ısısını koruyan bir yapıya sahiptir. Terleme sorununu ortadan kaldırarak gece boyunca nemden uzak tutar ve daha sıcak ve konforlu bir uyku deneyimi sunar.
     

Nefes Alabilen Yapı, 4 Mevsim Kullanıma Uygun

 
  • Bambu yastıklarının nefes alan dokusu, kendini temizleme özelliği sağlar ve kötü kokuların oluşmasını engeller. Bu yastıklar, koku oluşturan molekülleri içine hapsetmez ve sürekli olarak havayla temas ederek sınırsız bir ferahlık hissi sunar. Doğal antibakteriyel özellikleri sayesinde her zaman temiz kalır ve sağlıklı bir uyku için gereken en önemli kriterleri bir araya getirir.

 

  • Esnek yapısı sayesinde kolayca hasar görmeyen bambu bitkisi, bambu yastık dolgularına doğal dayanıklılık ve güç sağlar. Bu sayede bambu yastık dolguları uzun yıllar boyunca yumuşak formunu korur. Havayla temas ederek hijyenik gücünü kaybetmeyen yastıkların kılıfları da yıkanabilir. 

 

  • Bambu, sıcak yaz ve bahar mevsimlerinde serin, kuru bir uyku uyumak isteyenlerin doğal ve yumuşak tercihidir. Dayanıklı ve nefes almaya elverişlidir. Doğal bambu yapısı sayesinde pamuktan 3 kat daha fazla su emer ve 4 kat daha hızlı kurur. Bedeninize nefes aldırır, ferahlık ve serinlik sağlar. Terlemeden kesintisiz bir uyku için özel olarak üretilmiştir. Hafif ve yumuşaktır.
Etiketler: bamboo
Kasım 07, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR