Neden At Kılı Kullanıyoruz?

neden-at-kili-kullaniyoruz

 

At kuyruğu kılı, doğada bulunan en esnek ve elastik hayvansal liflerden biridir. Yıllardır çeşitli sektörlerde kullanılan bu organik malzeme, atların tımar edilmesi sırasında elde edilir. Yeleleri ve kuyruklarının bir miktarı zarar vermeden tıraşlanarak toplanan at kuyruğu kılı üst düzey el yapımı yatakların üretiminde de tercih edilen bir malzemedir.


At kuyruğu kılı, yatak üretiminde kullanıldığında en üst seviyedeki sağlıklı yataklar olarak kabul edilir. Bunun birkaç önemli nedeni vardır. İçerisinde kimyasal bulunmayan at kılı, sağlıklı ve antibakteriyel bir yapıya sahiptir. Ayrıca, olağanüstü hava, nem ve ısı transfer özelliğiyle dikkat çeker. Esnek ve elastik yapısı, uzun ömürlü ve dayanıklı olması da diğer avantajları arasındadır.
 

 

Hijyenik ve Sağlıklı

 

 At kuyruğu kılı, temizlik sırasında kimyasal kullanılmadan kaynar su ve buharla temizlenerek bakterilerden arındırılır. Bu nedenle alerjik reaksiyonlara neden olmaz. At kılının iç yapısı boru şeklinde ve boş olduğu için nem tutmaz, hava, nem ve ısı transferini hızlı bir şekilde sağlar. Bu sayede yatak serin kalır ve kötü kokuların oluşmasını engeller. Elastik yapısı sayesinde hızlıca eski şeklini alır ve hava, ısı ve nem transferini sürdürür. 


 

Her Bir At Kuyruğu Kılı Mikro Yay Görevi Görür
 

  • At kuyruğu kılı bir araya geldiğinde milyonlarca küçük yay gibi davranır ve yatakta ikinci bir yay ünitesi görevi görür. Çökme yapmaz ve uzun süre dayanıklılığını korur.

 

  • Yatak üretimi sırasında at kuyruğu kılı malzemesi gerçekten eşsiz bir özelliğe sahiptir. Her bir kıvrılmış at kılı teli, iç iplikleme sistemini güçlendirerek esneklik sağlar. 

 

  • At kuyruğu kılı doğal bir dahili havalanma sistemine sahiptir. Her bir tel, çukur tüpler oluşturarak nemin uzaklaştırılmasını ve temiz havanın girişini sağlar. Bu etkili sistem sayesinde at kuyruğu kılı hızla kurur. 

 

  • Noémie yataklarındaki doğal milyonlarca mikro yay bedeninizde biriken fazla ısıyı ve nemi atmanıza yardımcı olur. Bu da daha hızlı uykuya dalmanızı ve derin, kesintisiz ve yenileyici bir uyku deneyimi yaşamanızı sağlar. At kuyruğu kılı yataklar, doğal ve şık bir görünüm sunar. Aynı zamanda el işçiliğiyle özenle üretilen bu yataklar, zarif bir dokunuş ve estetik bir değer katar.


 

  • Yatak üretiminde at kılı iki şekilde kullanılır. Birincisi, tamamen açılmış ve gevşek haldeki yumuşak at kılının el işçiliğiyle yatak yüzeyine yayılmasıdır. İkincisi ise birbirine iğnelenerek plaka haline getirilmiş, daha sıkı hale getirilmiş at kılı plakalarının yatak yüzeyine serilmesidir.

 

  •  Gevşek at kılı ile yapılan yataklarda, vücudun her hareketi alttaki yay sistemine hızlı bir şekilde iletilir ve yay sistemi anında tepki vererek yatağın vücuda göre şekil almasını sağlar. Bu, yatağın vücuda verdiği destek seviyesini en üst düzeye çıkarır ve ortopedik bir yatak deneyimi sağlar. Ayrıca, serbest at kılının el ile yayılması, yatağın fazla ağırlığa maruz kalan bölgelerinde malzeme miktarını artırarak çökme olasılığını engeller.

 

Canlılara ve Doğaya Saygılı Üretim

 
  • At kuyruğu kılı yatak demek, yatağın yalnızca at kılı veya doğal malzemelerle doldurulduğu anlamına gelmez. Genellikle diğer liflerle birlikte kullanılır. At kılı tek başına bir katman olarak kullanılabileceği gibi, yün veya pamuk gibi diğer doğal liflerle karıştırılarak da kullanılabilir. 

 

  • Noémie doğaya ve hayvanlara karşı saygılı bir üretim anlayışını benimser. Uyku ürünlerimizi üretirken kullandığımız hammaddeler canlılara ve doğaya zarar vermeden üretilmiştir. 

 

 

Etiketler: at kılı, yatak uyku, ham madde
Kasım 09, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR