Sevgililer Gününde İzleyebileceğiniz 5 Film

sevgilinizle-izleyebileceginiz-bes-film

Sevdiklerimizle geçirdiğimiz her an özel ve kıymetli. Ancak öyle bir gün var ki, takvimler o günü gösterdiğinde daha fazla heyecanlanıyor, yapacak bir şeyler arıyoruz. Evet, o gün Sevgililer Günü. Sevgililer Günü kiminin çok anlam yüklemediği, kiminin de çok fazla önemsediği bir gün. Sevginin, birbirinize sevdiğinizi söylemenin elbette günü olmaz ancak bu gün bizce partnerinizle sizin için ayrılan özel bir zaman dilimi. 


Size ayrılan bu özel günü değerlendirmek ve farklı aktiviteler gerçekleştirmek istiyorsunuz ama ne yapacağınızı bilmiyor musunuz? Akşam dışarı çıkmak yerine partnerinizle beraber evde sıcacık bir pamuk yorgan altında film izleyebilirsiniz. İçinizi ısıtacak, sevgiyi ve onun gücünü anlatan filmleri sizin için derledik. Keyifli seyirler diliyoruz.


1. Before Sunrise (Gün Doğmadan Önce, 1995)

Before Sunrise, bir trende farklı duraklarda inecek olan Celine ve Jesse’nin karşılaşması ile başlayan ve gün doğumuna kadar beraber geçirdikleri vakti anlatan bir film. Kadın ve erkek ilişkilerinin farklı dönemlerini kendine has bir gerçeklilikle konu alan film, aynı zamanda tatlı bir sevginin hikayesini de anlatmakta. 
 Before bir üçleme serisi. Before Sunrise ile başlayan bu hikâye, Before Sunset ve Before Midnight ile devam ediyor. Serinin her filmi farklı mekanlarda geçiyor ve her filmde bir aşkın uzun yolları nasıl hiç sıkılmadan yürüttüğünü izliyorsunuz. Ethan Hawke ve Julie Delpy’nin oyunculukları ile başka bir seyir zevki veren bu seri, sizi hem hüzünlendirebilir hem de heyecanlandırabilir. 



2. Frida (2002)

Frida, Meksikalı sürrealist ressam Frida Kahlo’nun yaşam ve sanat hikâyesini konu alıyor. 2022 yılında çevrilen biyografik film, makyaj ve özgün müzik alanında 2 Oscar kazanmış. Frida’nın sanat hayatında aşkın nasıl büyük etkisi olduğu, hepimizin en az bir kere denk geldiği “aşkın acının ve devrimin kadını” sözünün aslında nereden çıktığını anlatan bu film, izlerken size zamanı unutturabilir.

 


3. La Vie en rose (2007)

La Vie en rose, Fransız şarkıcı Édith Piaf’ın sanatını ve hayatını konu alan biyografik bir film. Film, Piaf’ın La Vie en rose şarkısından ilham alınarak çekiliyor. Piaf’ın yaşadığı aşkları, acıları, gençliğinin dönemsel siyasi havadan nasıl etkilendiğini anlatan bu film, arkada çalan Édith Piaf şarkıları ile biyografik bir müzikale dönüşüyor.   

 


4. Pride & Prejudice (Aşk ve Gurur, 2005)

  Pride & Prejudice, Jane Austen’in Gurur ve Önyargı kitabından uyarlanmış. Film İngiltere’de geçer. Bir ailenin yaşamını, genç ve zengin bir adam olan Bay Bingley’i, yakın arkadaşı Bay Darcy’in komşu gelişlerini ve birden her şeyin nasıl tepetaklak olduğunu anlatır. Kızlarının evlenmesini isteyen Bayan Bennet’in kızına Bay Bingley’i iyi bir aday görmesi ile hikâye başlar. Cesaretin ve aşkın anlatıldığı bu filmde aynı zamanda çaresizliğin, hırsların ve duyguların insana neler yaptırabileceğine şahit olacaksınız. 
 


5.  Midnight in Paris  (Paris’te Gece Yarısı, 2011)

  Midnight in Paris, nostalji kavramının çok tartışıldığı ve hatta hakkında makaleler yazılacak kadar konuşulan bir film. Nişanlı bir çiftin Paris’e yolculuğa çıkmasıyla hikâye başlar. Gill, edebiyata ilgilidir ve bir roman yazmaktadır. 1920’ler Paris’ini, ve sanatını deneyimleyerek daha çok şey yapacağını düşünür.  Hikâye tam olarak burada başlar. Romantik ve bir o kadar fantastik olan bu film, sizi gülümsetirken aynı zamanda fazlasıyla heyecanlandırabilir. 

 


Sevgililer Günü akşamında film önerilerimizden bir ya da birkaçını izlerken, sıcacık pamuk, yün veya bambu yorganlarımıza sarınmak isterseniz
Noémie’nin 14 Şubat İndirimindeki %100 Doğal Ürünlerine  bir göz atabilirsiniz. 


 
Etiketler: sevgililer günü, romantik film, before sunrise, frida,
Şubat 05, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR